Összetevők só, szezámmag, római kömény, koriander, édeskömény, chili, szecsuáni bors, csillagánizs, fekete kardamom
Származási hely Magyarország
Ajánljuk Faszén felett sütött bárányhoz, marhához, csirkéhez.
Felhasználási javaslat
A fűszerkeveréket minimális mennyiségű étolajjal elkeverjük és bedörzsöljük vele a grillezésre előkészített húst, majd hűtőben pácoljuk 3-12 órán keresztül. A fűszerkeverék moderált mennyiségű sót is tartalmaz, viszont a sütés előtt ajánlott a pácolt húst további mérsékelt mennyiségű sóval ízesíteni.
Leírás
Közép-ázsiai stílusú fűszerkeverék grillezéshez, nyárson sütéshez. Kifinomult, harmonikus kompozíció, az üzbég és ujgur konyha hagyományai mentén megálmodva. Marhához, bárányhoz, csirkéhez ajánljuk, de levesekhez, ragukhoz is kitűnő választás.